Muziekles in Edam

Viool- en altvioolles

Bij Muziekles in Edam geven we viool en altvioolles aan zowel kinderen als volwassenen. 

Hermien geeft ook graag altvioolles.
Daarvoor hoef je niet eerst viool te hebben gespeeld; je kunt meteen starten op de alt.
Ook als kind kun je altviool spelen. Net als violen worden altviolen tegenwoordig ook in kindermaten gemaakt. Dus als je meer van lage tonen houdt en je vindt cello te groot, kun je overwegen of altviool bij je past. Hermien laat je graag het verschil horen.

Klassiek, volksmuziek, barok, improvisatie… Bij Muziekles in Edam komen veel verschillende muziekstromingen aan bod. Ondanks onze klassieke scholing zijn we niet stil blijven staan. Frank is bijvoorbeeld goed in akkoordenleer, dus bij hem kun je terecht voor improvisatielessen en het maken van je eigen muziek en het spelen ervan op je viool.
Meer over onze muzikale werkzaamheden vind je op de pagina “over ons”.

Je kunt op elk moment in het jaar starten met lessen.

Frank – viool en improvisatie
Hermien – viool en altviool

(Alt)vioolles aan kinderen

Kinderen kunnen starten met vioollessen vanaf hun 5e jaar.
Het kind hoeft nog geen noten te kunnen lezen, want dat is onderdeel van de lessen.
Ieder kind heeft een eigen leerstijl en tempo. Daarop passen we onze leermethode aan. Zo kunnen we ingaan op ieders interesse en ontwikkeling.

Groepslessen voor kinderen

Samen met andere kinderen les krijgen is erg gezellig. Voorwaarde is dat de kinderen gelijktijdig starten met hun eerste vioolles en zich even snel ontwikkelen. Het kan dus zijn dat kinderen in een later stadium individuele lessen nodig hebben om zich optimaal op hun instrument te ontwikkelen.

(Alt)vioolles aan volwassenen

Naast kinderen zijn volwassenen ook van harte welkom bij Muziekles in Edam.
We hebben in de praktijk zowel beginnende als gevorderde leerlingen.

Veel volwassenen zijn in de veronderstelling dat het bespelen van viool ver buiten hun mogelijkheden ligt. De ervaring leert dat dit niet het geval is. Als je echt wil en je studeert dagelijks dan kun je ver komen.

Ook volwassen leerlingen leren het notenschrift tijdens de lessen. We maken gebruik van verschillende methodes, afgestemd op de leerling, de muzikale interesse en het leertempo.

Muziek maakt slim

Daar zijn al zoveel onderzoeken naar gedaan! Maar eigenlijk vind ik dat niet het belangrijkst, ik vind het veel belangrijker dat je er plezier in hebt en je fijn voelt als je muziek maakt. 

Ben je toch benieuwd naar de nieuwste inzichten? Kijk dan eens op deze site.