Vioolhuur

Vioolhuur

Wij zijn enthousiast over vioolhuur. Als je op vioolles gaat is het namelijk niet meteen nodig om een instrument aan te schaffen. Je kunt er ook één huren. Een viool of altviool huur je bij een vioolbouwer. Je sluit een leencontract af voor bepaalde tijd. Dit kan handig zijn voor kinderen, omdat zij nog in de groei zijn. Kleine kinderen beginnen met een kleine viool. Voor iedere groeispurt die ze hebben is er een groter instrument nodig. Door te huren hoef je niet iedere keer een nieuwe viool te kopen.

Ook is vioolhuur aan te raden voor volwassen leerlingen, vooral als je net begint. Je kunt je oriënteren op het instrument en in een later stadium tot koop overgaan.

Aan het kopen van een goed instrument is een aantal voorwaarden verbonden. Daarom is het aan te raden naar een goede vioolbouwer te gaan en een paar instrumenten te proberen. Vaak kun je daarna een viool op zicht meenemen. Je mag de viool dan een bepaalde tijd meenemen naar huis om erop te oefenen en te luisteren of je hem mooi vindt. We kunnen dan ook samen in de les kijken of het instrument geschikt is.

Je kunt natuurlijk ook gewoon blijven huren.

Onze leerlingen huren meestal bij Berrie Hendriksen in Twisk, Ronald de Jongh in Amsterdam of van Tongeren in Haarlem.