Vioolles voor kinderen

Ik geef zowel viool- als altvioolles. Aangezien de meeste mensen met viool beginnen en niet met altviool, heb ik het op deze web-site steeds over vioolles.

Ik wil wel graag laten weten dat je ook met altviool kunt beginnen. Daar hoef je niet volwassen voor te zijn. Ook altviolen zijn er namelijk in kindermaten. Dus als je meer van lage tonen houdt en je vindt cello te groot, kun je overwegen of altviool bij je past. Ik wil je graag het verschil laten horen.

Kinderen kunnen les nemen vanaf 4 jaar, maar ook volwassen beginners en gevorderden geef ik graag les. Om met vioolles te beginnen hoef je geen noten te kunnen lezen, dat leer je tijdens de lessen. Ik maak gebruik van verschillende methodes, zodat ik kan ingaan op ieders interesse en ontwikkeling. Je kunt op elk moment in het jaar beginnen met de lessen.

vioolles-voor-kinderen

Groepslessen voor kinderen

Samen met andere kinderen les krijgen is erg gezellig. Voorwaarde hiervoor is dat de kinderen gelijktijdig starten met de lessen en zich even snel ontwikkelen. Het kan dus zijn dat de kinderen in een later stadium individuele lessen nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.